BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2010 m. balandžio 20 d., antradienis

Pavasariški mados vėjai


Atėjo pavasaris, o tu dar nežinai kas madinga šį pavasarį,o kas jau tapo atgyvena? Taip greitai keičiasi mados pasaulio pavasariškos naujienos, kad nespėji jų sugauti ir išsirinkti, kuriuos rūbus išsitraukti iš spintos, o kuriuos nugrūsti giliau? Dabar tai nebėda, nes šiame pranešime stengsiuos kuo aiškiau ir papraščiau išdėstyti 16 šio pavasario mados taisyklių. Taipogi įdėsiu nuotraukų iš garsių dizainerių pavasarsi- vasara mados šou pristatymų, kad būtų papraščiau suprasti. :}

1. Plastikas
Tai nėra labai maloni medžiaga, tačiau kaip bebūtų keista ji madinga šį pavasarį. Mados šou ši medžiaga naudojama tobulai skulptūrinei modelio formai palaikyti. Šiemet plastikas ypatingai naudojamas rankinėms, apsiaustams bei suknelių papildams. Jis taipogi šiemet buvo naudojamas ,,Dsquared", ,,Versace", ,,Zac Posen", ,,Sonia Rykiel", ,,Michael Kors" dizainerių mados šou. 

Versace
Dsquared
Sonia Rykiel
Zac Posen

2. Pavasariškumas
Su kuo siejasi žodis - pavasaris? Ogi žinoma, kad su žiedais, gamtos pabudimu bei pastelinėmis spalvomis. Kas jau neišeina iš mados tas turbūt jau niekada ir neišeis. Kaip ir kiekvieną pavasarį madingi gėlėti, natūralistiniai, akvareliškos pastelinės spalvos. Šiemet tai ypatingai pademonstravo ,,Kenzo", ,,Christian Dior", ,,Erdem", ,,Marni", ,,Rochas" ir kiti.

Christian Dior
Erdem
Marni
Rochas

3. Kombinezonai.
Madingi visų medžiagų kombinezonai, ypač atlasiniai, permatomo šilko ir netgi odiniai. Masiškas kombinezonų piršimas žmonėm demonstruojamas ,,Alexander McQueen", ,,Yves Saint Laurent", ,,Gucci", ,,Paul&Joe", ,,Chloe" mados šou. 

Alexander McQueen
Paul&Joe
Chloe

4. Bolero švarkelis.
Šiemet tai pat madingas bolero švarkelis ar bent jau jo imitacija rūbuose. Kaip tai atrodo? Virš krūtinės įkirpta, į rankoves pereinanti suknelės ar kito drabužio detalė. Tai aptinkama ,,Yves Saint Laurent", ,,Miu Miu", ,,Akris", ,,Sonia Rykiel", ,,Marios Schwab" kolekcijose.

Yves Saint Laurent
Miu Miu
Marios Schwab

5. Nerinukai.
Nerinukai, rauktinukai ir visokie kitokie apsiuvinėjimai taipogi labai madingi šį pavasarį. Kartais rūbai atrodo taip saldžiai, kad būna asocijuojami su pyragaičiais, saldainiukais bei kitais saldumynais. ;D Toks saldumas pasižymi ,,Kenzo", ,,Christopher Kane", ,,Burberry Prorsum", ,,Versace", bei ,,Christian Dior" kolekcijose. 

Christopher Kane

6. Pedkelnės.
Koks pavasaris be kojinių bei pedkelnių? Šį pavasarį madingos imantrios pedkelnės, kurios imituoja prisegamas kojines, taipogi madingos aukštai virš kelių užtraukiamos kojinaitės. Jos puikuojasi ,,Chanel", ,,Jean-Paul Gaultier", ,,Kenzo", ,,A.F.Vandevorst", ,,Sonia Rykiel", ,,Yohji Yamamoto" ir kitų dizainerių mados kolekcijose. 

Chanel
Jean-Paul Gaultier
A.F.Vandevorst
Sonia Rykiel
Yohji Yamamoto

7. Asimetrija.
Asimetriška drabužį ypač malonu devėti kai nuotaika svyruoja. Apsirengęs tokį rūbą tada jautiesi lyg būtum į dvi puses padalinta. Kartais tai išties malonu. Kas dar nežino žodžio - asimetrija, galiu paaiškint labai paprastai tai audinys, rūbas ar daiktas kurį perlenkus niekada nesutaps perlenkiamo dalyko kampai. Asimetriškos klostės, pynės dominuoja šių dizainerių kolekcijose: ,,Lanvin", ,,Burberry Prorsum", ,,Chanel", ,,Givenchy", ,,Giafranco Ferre" ir kituose.

Lanvin
Burberry Prorsum
Chanel
Givenchy

8. Kontrastingumas.
Šiemet labai populiarus kontrastingumas tarp vyriško švarko ir suknelės. Bet žinoma galima derinti ir kitus rūbus, tačiau taisyklė ta pati: turi būti visiškas nesuderinamumas. Tokie nesuderinami deriniai puikuojasi ,,Marc Jacobs", ,,Burberry Prorsum", ,,Marios Schwab", ,,Roberto Cavalli" kolekcijose. 

Marc Jacobs
Burberry Prorsum
Mario Schwab
Roberto Cavalli

9. Skaidrumas.
Kaip ir daugelį metų randamas darnumas tarp paprasto audinio ir vaiskaus, taip ir šį pavasarį plono peršviečiamo audinio prireikė ,,Kenzo", ,,Chloe", ,,Valentino", ,,Celine", ,,Roberto Cavalli", ,,A.F.Vandevorst" ir kitiems dizaineriams kuriant apsiaustus, sukneles, sijonus ir kelnes.

Kenzo
Chloe
Valentino
Roberto Cavalli
A.F.Vandevorst

10. Vyriškumas.
Vyriškos kelnės, švarkai, o labiausiai marškiniai tiesiog šaukte šaukia MADINGA! Visi dizaineriai siūlo šį pavasarį mergaitiškas, moteriškas palaidinukes iškeisti į vyriškus marškinius. Ne tik patogu, bet ir madinga. Tokį pasiūlymą siūlo ,,Ralph Lauren", ,,Chloe", ,,Marc Jacobs'', ,,Paul&Joe", ,,Sportmax". 

Ralph Lauren
Chloe

11. Skylėta.
Tai ne plėšyti drabužiai, jie skylėti ir galima net sakyti, kad skylėti gan harmoningai, lyg skaniausias drabužio vietas būtų išgraužę kandys. ;D Tokie parazitai pasidarbavo ,,Victor&Rolf", ,,Yohji Yamamoto", bei ,,Balmain" rūbų sandeliuose. 
Victor&Rolf

Yohji Yamamoto

Balmain

12. Kariška.
Chaki ir šlapio smėlio spalvos vėl ant bangos. Tačiau šį kart jame matoma ir šiek tiek romantiškumo derinio. Būdinga šių dizainerių kolekcijose: ,,Louis Vuitton", ,,Marc Jacobs", ,,Balmain", ,,Antonio Marras", ,,Blugirl" bei daugybe kitų. 
Balmain

13. Mėlynumas.
O taip, dangaus žydrumas dar vienas požymis, kad atėjo pavasaris. Šią pavasarišką spalvą atneša džinsinis audinys. Džinsams simpatizuoja ,,Stella McCartney", ,,Dolce&Gabbana", ,,Dsquared", ,,Chloe", kiti. 

Stella McCartney
Dolce&Gabbana
Chloe

14. Trumpumas.
Šį pavasarį taipogi aktualu trumpos kelnės siekiančios kelius ar net jų nesiekiančios. Kad būtų madingos jos turi būti elastingos, trikotažinės. Tokią mados tendeceją mums pateikė ,,Prada", ,,Marni", ,,Louis Vuitton", ,,Hermes", ,,Chane", ,,Sonia Rykiel", ,,Heikki Salonen".

Prada
Chanel

15. Klostės.
Plistuoti, grafuoti, smulkiai klostuoti drabužiai- pats patraukliausias bei elegantiškiausias šio pavasario pasiūlymas. Ypač gražu ,,armonikoms" naudojami vaiskūs, peršviečiami audiniai. Pasigrožėkime ,,Hermes", ,,Max Mara", ,,Rocco Barocco", ,,Phillip Lim", Marios Schwab" bei kitais.

Max Mara
Rocco Barocco




16. Plėšyta.
Dar viena, galbūt ne visiems priimtina plėšytoji mada. Kaip tai atrodo? Nesiūlėti drabužio kraštai, tarsi audinys būtų ne kirptas, o plėšytas. Paplėšyti šį pavasarį nusprendė ,,Jil Sander", ,,Prada", ,,Chanel", ,,Fendi", ,,Heikki Salonen". 

Jil Sander
Fendi


Na tiek. Manau čia surašiau visas svarbiausias šio pavasario tendencijas. Tikiuosi dabar jau puikiai žinote ką rengsitės arba ką norėtumėte nusipirkti, kad šį pavasarį atrodytumėte madingai. :} 
Ilgokas straipsnelis, bet tikiuosi, kad jums tai pravertė ar dar pravers. :} 

Jūsų, Gintasink <3


















0 komentarai (-ų):